Tussen Brood en Spelen – boekrecensie

Must Have

Voor wie zichzelf en indexzijn collega’s of medewerkers serieus neemt…

‘Tussen Brood En Spelen – meer geluk in je werk’ is een praktisch en toegankelijk boek dat de wetenschap van werkgeluk in hapklare brokken aanlevert. Onderzoeksresultaten worden zo heel begrijpelijk en dus wordt het na het lezen van dit boek tijd om aan de slag te gaan met het vergroten van werkgeluk. Geen smoesjes meer!

Blij worden van je werk

We werken omdat we brood op de plank willen hebben, we hebben simpelweg inkomsten nodig. Maar wanneer werken een beetje spelen wordt en je kan genieten van je werk dan ga je steeds meer het beste uit jezelf naar boven halen. Fijn voor jou en fijn voor de werkgever en de klanten! Het heeft direct invloed op bijvoorbeeld ziekteverzuim, motivatie, focus op de taak, zelfvertrouwen etc.. De schrijvers van het boek, Henk-Peter Dijkema en Wim Oolbekkink, zijn partners van het i-Opener Institute en zijn al jaren actief in het verspreiden en toepassen van de wetenschap van werkgeluk in Nederland. Telkens als ik hen ontmoet, spreken zijn vol passie en blijdschap over hun werk, en dat lees je ook terug in het boek.

5csEenvoudig en volledig:

De factoren die werkgeluk beïnvloeden worden allemaal behandeld in dit mooi vormgegeven boek. Aan de hand van persoonlijke ervaringen, leerzame informatie en concrete tips en oefeningen ga je steeds beter snappen wat jij nodig hebt om je geluk in je werksituatie te vergroten. De inzichten komen vanuit wetenschappelijk onderzoek dat Jessica Pryce-Jones en haar team deden en waar je in mijn uittreksel van ‘Happiness @ Work’ over hebt kunnen lezen. Ik ben erg blij dat er nu ook een ‘Nederlandse versie’ is gekomen; geen letterlijke vertaling maar een eenvoudige en toch volledige weergave van ontdekkingen en inzichten.

 Hoe gelukkig ben jij?

‘Tussen brood en spelen’ laat je kennismaken met wat je zelf kunt doen om het geluk in je werk te versterken en vergroten. Een aanrader dus voor elke medewerker en een must-have voor elke leidinggevende! Ook jouw werkgeluk is te meten met het een assessment en in een persoonlijke rapportage zie je dan hoe het is gesteld met de factoren van je werkgeluk en krijg je tips over wat je zelf kunt doen. Voor teams en bedrijven zijn er teamrapportages mogelijk zodat het management gerichte interventies kan doen om het werkgeluk te stimuleren. Er zijn door het i-Opener Institute allerlei tools ontwikkeld om als team onder begeleiding te werken aan concrete factoren van werkgeluk die verbetering nodig hebben.

Meten en verbeteren

Als team aan de slaglicensed practitioner met werkgeluk? Denk eens aan een inspiratiesessie, een werkgeluk meting, een teamdag werkgeluk of een workshop over specifieke factoren van werkgeluk! In onderling overleg komen we tot een aanbod dat past bij jullie behoeften en mogelijkheden! Ook ik ben geaccrediteerd door de schrijvers van dit boek om te werken met de wetenschap van werkgeluk. Dus neem contact op zodat we hierover in gesprek kunnen gaan!

Je werkgeluk meten en een verkorte uitslag kun je hier gratis doen, je krijgt dan een snapshot versie. Wil je er echt mee aan de slag dan heb je meer aan de uitgebreide rapportage met vragen en tips om je verder te helpen, vraag dan een volledig assessment bij mij aan.

Zelf het boek bestellen en lezen?
combi banner

Ontvang het gratis E-Book en WerkGeluk Inspiratie Nieuws (eens per maand)