Ervaringen van anderen

beoordeling

Wat vonden andere medewerkers van de gesprekken die ze met de bedrijfsmaatschappelijk werker hadden?

Vrouw, werkzaam in de zorg (31 jaar): “Ik vond het erg fijn om de gesprekken te hebben. Omdat er van een andere kant naar mijn persoonlijke vragen gekeken werd, werd er ander licht op geworpen en werd ik zo begeleid in het ontdekken van de antwoorden. Ik ben een stuk sterker geworden naar mijn idee. Wat ik vooral heb geleerd, is problemen in stukjes te knippen en er onderdeel voor onderdeel een oplossing voor te zoeken, en zo werden problemen uitdagingen.”

Man, docent (34 jaar): “Het was fijn dat iemand naar je luistert zonder vooroordeel. Iemand die voor jou samenvat wat je allemaal zegt en zorgt dat je het voor jezelf op een rijtje krijgt. Iemand die je wil helpen. Ik heb rust gekregen in mijn hoofd door de fijne gesprekken en ben veel zelfverzekerder geworden!”

Vrouw, werkzaam in de verpleging (42 jaar): “In het begin was ik erg verdrietig en was een warboel in mijn hoofd…Gesprekken waren fijn vertrouwd, kom helemaal mezelf zijn, verdriet tonen.. Ik heb geleerd om assertiever te worden en ook dat je gerust grenzen aan mag geven. Ik ben erg bezig geweest om de goede dingen weer naar boven te krijgen en dat ik er best mag zijn, ook al heb ik met sommige dingen moeite dan anderen. Denk dat het super is dat dit soort instanties bestaan. Ik raad een ieder aan die hier ooit voor staat dit met beide armen aan te grijpen.. Ik heb er heel veel aan gehad, en nog steeds !!!”

Vrouw, senior gedragsdeskundige, orthopedagoog en G.Z.-psycholoog (58 jaar): “De gesprekken waren functioneel en to the point. Ik kreeg praktische tips om met onzekerheden in het werk en werkstress om te gaan. Het heeft mij opgeleverd dat ik meer ontspannen mijn werkzaamheden kan verrichten en beter ben toegerust om met onzekerheden in het werk om te gaan. Ik ben op een adequate en inhoudelijk deskundige wijze begeleid”

Vrouw, databasebeheerder  (42 jaar): “De gesprekken werden op een heel prettige manier gevoerd, door middel van vragen die mij aan het denken zetten, en hielpen situaties binnen het werk en mijn reactie daarop onder ogen te zien, zodat ik door zelf na te denken leerde hoe mijn houding kon veranderen in de zin van grenzen aangeven en duidelijk neerzetten wie ik ben, om zo door mijn verandering die situaties positief te beïnvloeden, en zelf meer zekerheid en zelfvertrouwen te krijgen over mijn eigen persoon, gaven en mogelijkheden.”

Man, applicatiebeheerder (56 jaar): “Ik voelde me door de gesprekken gesteund, de bedrijfsmaatschappelijk werker hield op respectvolle manier de spiegel voor. Door gesprekken inzicht gekregen in eigen mogelijkheden om stress te verlagen, dit ook daadwerkelijk kunnen toepassen. Het heeft me geholpen uit de negatieve spiraal van stress te komen.”

Vrouw, medewerker ouderenzorg (23 jaar): “De gesprekken die er gevoerd zijn hebben een zeer positief effect gehad op mijn als persoon zijnde maar ook als professional in de zorg. Wat ik zoal geleerd heb is om beter prioriteiten te stellen, mijn energie beter te verdelen zodat ik minder snel uitgeput raak. Maar mij ook minder aan te trekken wat ik zowel denk; ‘wat zullen anderen wel niet van mij vinden’. Dit beïnvloed niet meer mijn handelen en gedachten kunnen nu even op ‘stop’ gezet worden. Dit ervaar ik als een hele rust. De begeleiding heb ik als zeer prettig, vertrouwd en succesvol ervaren.”

Vrouw, Muziektherapeut (31 jaar): ” Ik liep al jaren regelmatig aan tegen het omgaan met een te volle, ongestructureerde mailbox, enorme takenlijsten en allergische reacties op te veel werk. Dit wordt beïnvloed door mijn persoonlijkheid, maar ook door onvoldoende vaardigheden om er iets aan te doen. In de gesprekken was voor beide zaken plaats. Gesprek over persoonlijke processen / verwachtingen / emoties én praktische handvatten (bijvoorbeeld: hoe structureer je je mailbox en hoe vul je je agenda). Ik vind het fijn dat mijn werkgever mij hier de mogelijkheid voor gaf, wat getuigt van goede zorg voor de werknemers. De gesprekken hebben me geholpen om meer ontspannen in het werk te staan en meer overzicht te hebben.”

Bereikbaarheid

Mirjam Sleijster, 06 – 20980602, mirjam@bmwmiddennederland.nl
combi banner

Ontvang het gratis E-Book en WerkGeluk Inspiratie Nieuws (eens per maand)