Mentale ondersteuning ivm Corona

Werk jij in de zorg? Gratis mentale ondersteuning ivm Corona mogelijk!  

Corona raakt ons allemaal. Als zorgmedewerker misschien nog wel het meest. Het is bijzonder om zo in de frontlinie te staan, zoals ze dat dan zo mooi in de media zeggen. Je bent belangrijk en je werk is van groot belang! Fijn die erkenning te krijgen. Tegelijkertijd ben jij ook maar gewoon een mens, met menselijke gevoelens van onzekerheid, onrust, bezorgdheid, angst.  

Misschien is het jongleren met de tijd omdat je naast je werk ook kinderen hebt die niet naar school gaan en extra aandacht vragen. Misschien ben je een kind van ouders die een zwakke gezondheid hebben, of heb je zelf een aandoening die maakt dat je meer last zult kunnen krijgen van het virus. Of misschien maak jij je zorgen over je partner, kinderen, vrienden. En je wilt al helemaal niet degene zijn die ongemerkt het virus draagt en de bewoners of cliënten aansteekt, maar het kan maar zo, want je kunt het niet zien. Dat maakt deze tijd voor velen van ons zo spanningsvol en ingewikkeld.  

Het is heel normaal in deze omstandigheden dat je meer moeheid voelt dan normaal, dat je soms even een kort lontje hebt, of de tranen in je ogen branden. Het is heel normaal dat je soms wat slechter slaapt en het lastig vindt om afstand te nemen van je werk. Vaak helpt het om er dan over te kunnen praten met mensen om je heen. Je kunt bij de verpleegkundigen of gedragsdeskundigen terecht voor inhoudelijke vragen over zorg of begeleiding, bij je leidinggevende voor werkorganisatie vragen, en bij diverse mensen voor de overige ondersteuning. Zoals bij Mirjam Sleijster (bedrijfsmaatschappelijk werker) als je last hebt van stressklachten of behoefte hebt aan mentale steun. 

Maak gebruik van deze mensen want door een luisterend oor en even samen door je situatie heen praten voel jij je waarschijnlijk minder alleen staan, ervaar je steun en begrip en krijg je misschien tips die je kunnen helpen om staande te blijven. Dit is hoe je werkgever jou helpt om te kunnen helpen. Voel je niet bezwaard om tijd van deze mensen te vragen, want we doen dit samen! 

Werk je bij Amaris Zorggroep, AdullamZorg, Zorggroep ENA, Opella of Abrona dan is de begeleiding van bedrijfsmaatschappelijk werk gratis voor jou!  

Werk je ergens anders? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 06-20 98 06 02. Dan overleggen we met jullie HR afdeling wat er mogelijk is in jouw situatie. 

Werk je niet in de zorg maar heb je het bijvoorbeeld lastig met de situatie ivm thuiswerken of zorgen om je gezondheid? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 06-20 98 06 02. Dan overleggen we met jullie HR afdeling wat er mogelijk is in jouw situatie. 

 

Nieuws archief