Inspiratiesessie Werkgeluk

werk3

De Kinderopvangmedewerkers hebben net gezellig met elkaar gegeten. Een goed begin voor een inspiratiesessie werkgeluk! Met behulp van een Prezi zal ik de medewerkers vanavond laten zien waar hun werkgeluk vandaan komt en hoe zij hier invloed op kunnen hebben.

“Welk cijfer geef jij je eigen werkgeluk?” De meeste mensen scoren zichzelf bovengemiddeld en als we doorpraten in tweetallen blijkt dat ze ook wel een idee hebben waar dat mee te maken heeft. We spiegelen dit aan de kennis die uit wetenschappelijk onderzoek naar voren is gekomen, herkennen we dit?

Met een filmpje ontdekken de medewerkers hoe gemakkelijk het is om iets over het hoofd te zien waar je niet op let. Zo is het ook vaak met werkgeluk, je bent zo druk bezig met de alledaagse hectiek van het werk dat er nauwelijks tijd en aandacht is voor bewustwording en reflectie. Fijn dat dit vanavond wel kan! Ik laat ze in tweetallen vertellen over een gebeurtenis of situatie waarbij ze dat ‘wauw!’ gevoel hadden. Ik zie ze stralen als ze druk in gesprek met elkaar zijn en krijg ze bijna niet meer stil…

Dan laat ik ze kiezen uit een aantal symbolische foto’s: welke geeft iets weer van waarom jij zo van je werk houdt? Ook dit maakt weer allerlei herkenbare verhalen los en het is genieten om te zien hoe ze dicht bij de kern van hun eigen werkgeluk komen en hoeveel energie het geeft om hier aandacht aan te besteden!

De aanjagers van werkgeluk zijn onderzocht en in een mooi model ondergebracht. Je kunt het zelfs met een assessment meten, maar daar hebben we nu geen tijd voor. Ik loop de aanjagers bij langs en laat ze nadenken: Wil je zelf iets anders gaan doen? Heb je iets van je collega’s nodig of van je leidinggevende?

Voordat we gaan afronden doen we nog 1 oefening. De oefening laat iedereen ‘aan den lijve’ ervaren wat de impact is van je eigen gedachten, van je eigen mindset op het doen van moeilijke dingen. Durf jij uit je comfortzone te stappen? Durf je risico’s te nemen? Er wordt veel gelachen en ik geniet met ze mee. Het was een mooie avond met veel inspiratie en energie, voor hen en voor mij!

Nieuws archief