Ik waardeer jou om je…

kernkwadrant-kaartjesMet een zenuwachtig lachje staat ze op…

Ze is de eerste van de elf collega’s die om de gezellige koffietafel zitten. We hebben ge√Įnventariseerd welke kwaliteiten er eigenlijk zoal nodig zijn voor hun werk. Soms is er een twijfelgeval, of lijkt de kwaliteit die genoemd wordt, wel heel erg op een andere die al voorbij kwam. En nu heeft iedere collega een kwaliteit uitgekozen die bij haar past. Die precies dat verwoord wat haar unieke bijdrage is in dit werk. De collega links van haar zegt met een serieus gezicht: “Ik waardeer jou om je…zorgvuldigheid!”, de volgende zegt glimlachend: “En ik waardeer je om je spontaniteit”, en zo gaan we het rondje langs. De anderen knikken instemmend en herkennen de woorden die aan deze collega worden gegeven. Hier en daar komt het zelfde woord meerdere keren naar voren.

Je ziet haar groeien…

…terwijl ze de positieve woorden in ontvangst neemt! “Dank je wel…dank je wel…” en ook zij herkent zich in wat de anderen uitspreken. Het is mooi om zoiets eens terug te horen van je collega’s verteld ze daarna. De anderen kunnen haast niet wachten om zelf aan de beurt te komen nu ze horen wat voor mooie dingen er gezegd worden, en wat voor effect dat op je heeft. Er ontstaat een positieve energie en de kwetsbaarheid van iedereen is volkomen veilig. Daardoor kunnen we ook een laagje dieper gaan. We gaan in tweetallen doorpraten over de valkuilen die bij je kwaliteiten horen, en samen ‘sparren’ ze over de uitdaging die daarin dan voor ze ligt. Want je kunt wel heel goed zijn in zorgvuldigheid, maar teveel van dat goede kan zomaar pietluttigheid worden! Wat zou het mooi zijn als je er wat relaxtheid aan toe kunt voegen. Dat je op een relaxte manier zorgvuldig kunt zijn! Misschien is het iets dat je kunt leren van die collega die juist dat als kwaliteit heeft! Aan het eind van de ochtend hebben ze inzichten gekregen en zijn ze enthousiast om er verder mee aan de slag te gaan.

Wil je ook een teamdag (deels) laten begeleiden rondom het thema Kwaliteiten of een ander thema dat in jullie team meer aandacht nodig heeft? Informeer naar de mogelijkheden!

Mirjam Sleijster is zelfstandig bedrijfsmaatschappelijk werker en inspireert werknemers om van werkdruk naar werkgeluk te komen door veranderprocessen te faciliteren. Meer weten? 06-20980602 of mail naar mirjam@bmwmiddennederland.nl

combi banner

Ontvang het gratis E-Book en WerkGeluk Inspiratie Nieuws (eens per maand)

Nieuws archief