Subsidiemogelijkheden

smiliesVind je het belangrijk om te investeren in goede materialen waarmee de medewerkers hun werk moeten doen? Ergonomisch verantwoorde stoelen en computers die up-to-date zijn, vinden we niet meer dan logisch. Maar de medewerkers zelf wil je waarschijnlijk ook up-to-date houden en dus is er af en toe een studiedag of stimuleer je het lezen van vakbladen. Bij duurzame inzetbaarheid kun je denken aan allerlei aspecten, zoals ontwikkeling, gezondheid en fysieke belasting. Ook betrokkenheid en werkplezier zijn cruciale factoren die zorgen voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Waarom duurzame inzetbaarheid?

“Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.” (Bron:www.duurzameinzetbaarheid.nl)

Subsidiewijzer duurzame inzetbaarheid

Wist je dat er allerlei subsidies zijn om vitaliteit, werkplezier en betrokkenheid van medewerkers te stimuleren? Kijk eens op de subsidiewijzer duurzame inzetbaarheid. Zo zou je bijvoorbeeld het werkgeluk van medewerkers, individueel of als team, kunnen meten en verbeteren. Bijvoorbeeld met een assessment werkgeluk of met een teamdag werkgeluk! Medewerkers worden zo gestimuleerd om pro-actief gebruik te maken van een gezonde mindset en hun mogelijkheden om invloed uit te oefenen op knelpunten. Bekijk ook eens onderstaande Prezi en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


combi banner

Ontvang het gratis E-Book en WerkGeluk Inspiratie Nieuws (eens per maand)

Nieuws archief